ULLMATTA FRÅN CLASSIC COLLECTION

ETT BRETT SORTIMENT HANDVÄVDA ULLMATTOR

Ullmatta är perfekt för dig som letar efter en matta som passar in i hemmets alla rum. Classic Collection har ett brett utbud av snygga ullmattor som kommer i flera olika färger, former, storlekar och utföranden. Oavsett om du är ute efter en tunn eller tjock ullmatta kommer du finna något som passar just ditt hem. Skapa en varm och mysig känsla med en extra fluffig matta eller kombinera stil och komfort med en tunnare modell. Dessutom är ull ett material som är mycket slitstarkt vilket innebär att ullmattan håller i många år framöver. Alla våra ullmattor är handvävda och certifierade med Care & Fair. 

Läs mer
Stäng

Storlek

Material

Färg

Form

Vävteknik

@classiccollection.se

Låt oss inspireras av ditt hem, tagga dina bilder @classiccollection.se

Populära produkter i underkategorierna

SKÖTSELRÅD

För att sköta en ullmatta på rätt sätt behöver du veta att materialet ull är till viss del självrengörande på grund av fettet i ullmattor gör att smutsen inte kan tränga in på djupet på samma sätt.  Vid fläckar är det bäst att först torka vätskan med papper, torr trasa eller salt. Du kan även använda ett milt rengöringsmedel, t ex tvål eller såpa och tvätta försiktigt de drabbade områdena. Om du använde salt ska det givetvis tas bort med en dammsugare. En ullmatta är just därför den perfekta inredningen för ett hem fullt av liv och rörelse.


HANDVÄVD ULLMATTA

Våra ullmattor är handvävda och en storleksvariation om +/- 5% kan förekomma. En stor favorit bland våra kunder är Cloudy Beige. Denna matta påminner om den grekiska traditionella mattan Flokatin. Cloudy Beige finns i många storlekar och färger och är sådär fluffig och mysig som man vill. Mattan är gjord av 90% ull och 10% PET och är cirka 3 cm tjock. 


VARFÖR EN ULLMATTA?

Förutom alla fördelar som har beskrivits ovan finns det andra anledningar till att inreda hemmet med ullmattor. Exempelvis är ull en förnybar resurs som är bra för miljön. Ullen kommer från får som måste klippas varje år. Att klippa fåren skadar inte djuret. Tvärtom är det viktigt för djurens hälsa att bli klippta under sommarmånaderna då värmen gör sig påmind. Dessutom är ull ett material som är mycket slitstarkt vilket innebär att ullmattan kommer hålla i flera år. Att välja mattor i ull bidrar alltså till en bättre värld där miljö, människor och djur mår bra.

Matcha gärna din ullmatta med mönstrade kuddar eller varför inte en mjuk ullpläd för en plats i hemmet som är perfekt för att mysa. Eller utforska hela vårt sortiment av mattor i alla typer av material, former och färger.

Läs mer
Stäng

Produkten har blivit tillagd i varukorgen