ULLMATTOR FRÅN CLASSIC COLLECTION

ETT BRETT SORTIMENT HANDGJORDA ULLMATTOR - FLATVÄVDA, LÅNG ELLER KORT LUGG

I vårt sortiment hittar du mattor i olika utföranden. Letar du efter en matta att ha under det runda soffbordet har vi ett stort sortiment av runda mattor i olika färger.

Classic Collections snygga ullmattor är slitstarka, smutsavvisande och vissa är även vändbara. Vi har kollektioner som är av naturlig ofärgad ull, klassiska flatvävda ullmattor till köket, fluffiga ryamattor i ull till vardagsrum och sovrum. Mönstrade hallmattor, vändbara i ull. Våra ullmattor är certifierade med Care & Fair. Ullmattor har flera fördelar, de är naturliga, har ett naturligt flamskydd, dessutom är ull biologiskt nedbrytbart. Ull är väldigt slitstarkt och lättskött vilket gör att ullmattor lämpar sig väldigt bra i hall och kök. Matcha gärna dina prydnadskuddar med våra ullmattor och kika in våra kuddfodral i olika färger.


ULLMATTOR I FLERA OLIKA STILAR OCH FÄRGER

Classic Collections mattor i ull är så pass slitstarka och användningsbara att du kommer kunna ha mattan länge och använda den på olika ställen i ditt hem. Dessa handvävda mattor finns i klassiska färger som vitt, beige och grått eller mer färgstarka kulörer som gult, grönt och blått. Här finner du även vår unika kollektion av djurformade mattor, lekfulla mattor gjorda i mjukaste ull som passar perfekt till barnens rum! Matcha din ullmatta med mönstrade kuddar från Classic Collection eller en mysig ullpläd.

Läs mer
Stäng

@classiccollection.se

Låt oss inspireras av ditt hem, tagga dina bilder @classiccollection.se

Storlek

Material

Färg

Form

Vävteknik

ULLMATTOR FÖR HEMMET

Ullmattor passar perfekt in i hemmets alla rum, ullmattor är slitstarka och enkla att sköta på grund av detta fantastiska material. För att sköta en ullmatta på rätt sätt behöver du veta att materialet ull är till viss del självrengörande på grund av fettet i ullmattor gör att smutsen inte kan tränga in på djupet på samma sätt.  Vid fläckar är det bäst att först torka vätskan med papper,  torr trasa eller salt. Du kan även använda ett milt rengöringsmedel, t ex tvål eller såpa och tvätta försiktigt de drabbade områdena. Om du använde salt ska det givetvis tas bort med  en dammsugare. En ullmatta är just därför den perfekta inredningen för ett hem fullt av liv och rörelse.


TJOCK ELLER TUNN ULLMATTA

I dag efterfrågar allt fler människor olika typer av ullmattor. Både tjocka och tunna ullmattor tycks vara en populär trend. Denna trend kan förklaras av att ullmattan har många fördelar. Bland annat är ull ett naturfiber som gör hemmet varmt och mysigt. Dessutom är ullmattan slitstark samtidigt som den är tjusig och skön att gå på. Ull har även egenskapen om att vara smutsavvisande vilket gör det lätt att rengöra mattan med dammsugare eller mattpiska. Ju tjockare ullmattan är desto mjukare, mysigare och varmare är den. För den som vill skapa en riktigt hemtrevlig och gemytlig känsla rekommenderas därför en lite tjockare ullmatta. Men självklart ska mattan passa med hemmets övriga inredning och även en tunn ullmatta kan bidra med stil och komfort.


CLASSIC COLLECTIONS TJOCKA HANDVÄVDA ULLMATTOR

Classic Collection har ett brett utbud av tjocka handvävda ullmattor i olika färger, storlekar och former. I vårt sortiment finns det alltså ullmattor som fungerar i hemmets alla rum. Givetvis är alla våra ullmattor är fluffiga och bidrar till en behaglig känsla i hemmet. En stor favorit bland våra kunder är Cloudy Beige. Denna matta påminner om den grekiska traditionella mattan Flokatin. Cloudy Beige finns i många storlekar och färger och är sådär fluffig och mysig som man vill. Mattan är gjord av 90% ull och 10% PET och är cirka 3 cm tjock. Den passar lika bra i vardagsrummet, sovrummet och barnrummet. Tänk på att alla våra ullmattor är handvävda och att en storleksvariation om +/- 5% kan förekomma. Givetvis är Cloudy Beige certifierad hos Care & Fair samt Reach. Denna matta gör både hemmet och jorden till en bättre plats.


Varför en ullmatta?

Förutom alla fördelar som har beskrivits ovan finns det andra anledningar till att inreda hemmet med ullmattor. Exempelvis är ull en förnybar resurs som är bra för miljön. Ullen kommer från får som måste klippas varje år. Att klippa fåren skadar inte djuret. Tvärtom är det viktigt för djurens hälsa att bli klippta under sommarmånaderna då värmen gör sig påmind. Dessutom är ull ett material som är mycket slitstarkt vilket innebär att ullmattan håller i många år framöver. Att välja ull bidrar alltså till en bättre värld där miljö, människor och djur mår bra.

Läs mer
Stäng
Populära produkter i underkategorierna

Produkten har blivit tillagd i varukorgen