Ullmattor

Ullmattor i skandinavisk design

En ullmatta är perfekt för dig som letar efter en matta som passar in i hemmets alla rum. Mattor av ull är naturliga och hållbara samt kända för att vara slitstarka och kan motstå dagligt slitage och belastning. De behåller sin skönhet under lång tid, vilket gör dem till en långsiktig investering för ditt hem. Hos oss finner du ett brett utbud av snygga ullmattor som kommer i flera olika färger, former, storlekar och utföranden.

ullmattor från classic collection solid grön

 

 

Storlek

Färg

Material

Populära produkter

Välj mellan tunn eller tjock ullmatta

Oavsett om du är på jakt efter en tunn eller tjock ullmatta kommer du finna något som passar just ditt hem. Skapa en varm och mysig känsla med en extra fluffig ullmatta eller kombinera stil och komfort med en tuftad ullmatta. Dessutom är ull ett material som är mycket slitstarkt vilket innebär att mattan håller i många år framöver. Oavsett om du söker efter en vardagsrumsmatta, eller en sovrumsmatta har vi modeller för hemmets alla rum!


Handvävd design

Med ullmattor kan du skapa en autentisk och unik känsla i hemmet. Alla våra ullmattor är tillverkade för hand och en storleksvariation om +/- 5% kan förekomma. En stor favorit bland våra kunder är Cloudy Beige. Denna matta påminner om den grekiska traditionella mattan Flokatin. Cloudy Beige finns i många storlekar och färger och är sådär fluffig och mysig som man vill. Mattan är gjord av 90% ull och 10% PET och är cirka 3 cm tjock.


Skötselråd

För att sköta en ullmatta på rätt sätt behöver du veta att materialet ull är till viss del självrengörande på grund av fettet i ullmattor gör att smutsen inte kan tränga in på djupet på samma sätt.  Vid fläckar är det bäst att först torka vätskan med papper, torr trasa eller salt. Du kan även använda ett milt rengöringsmedel, t ex tvål eller såpa och tvätta försiktigt de drabbade områdena. Om du använde salt ska det givetvis tas bort med en dammsugare. Läs mer om skötsel av ullmattor här.

 

Varför ullmattor?

Förutom alla fördelar som har beskrivits ovan finns det andra anledningar till att inreda hemmet med ullmattor. Exempelvis är ull en förnybar resurs som är bra för miljön. Ullen kommer från får som måste klippas varje år. Att klippa fåren skadar inte djuret. Tvärtom är det viktigt för djurens hälsa att bli klippta under sommarmånaderna då värmen gör sig påmind. Dessutom är ull ett material som är mycket slitstarkt vilket innebär att ullmattan kommer hålla i flera år. Att välja mattor i ull bidrar alltså till en bättre värld där miljö, människor och djur mår bra. Alla våra ullmattor är dessutom certifierade med Care & Fair.

 

Beställ måttanpassad ullmatta

Önskar du en särskild storlek på din matta? Då har du möjlighet att beställa en måttbeställd ullmatta hos oss. Vi tar då fram en matta i valfri storlek efter önskemål. Kontakta oss om du har frågor eller behöver hjälp med din beställning!

Läs mer
Stäng

Produkten har blivit tillagd i varukorgen