KÖKSMATTOR

KÖKSMATTOR FRÅN CLASSIC COLLECTION

Köksmattor från Classic Collection är av allra bästa kvalitet och ger dig de senaste trenderna inom klassisk skandinavisk textildesign. Förutom att våra köksmattor tillverkas under rättvisa och hållbara förhållanden är dem även tillverkade av material som håller bästa möjliga kvalitet. Det är dock inte alla mattor som lämpar sig väl i köket. Men hos Classic Collection kan du hitta och läsa mer om passande mattor till köket. Låt dig inspireras av våra handgjorda mattor som ger köket det där lilla extra.

 

MATTORNA SOM ÄR PERFEKTA FÖR KÖK

När man väljer matta till köket finns det vissa saker som kan vara bra att tänka på eftersom en köksmatta ofta har fler krav än att bara vara fin. Med tanke på att en köksmatta behöver kunna tvättas ren från smuts och fläckar kan en ullmatta eller jutematta vara det perfekta valet. Men många gånger används även trasmattor och slätvävda mattor i köket. Det är alltså klokt att välja en slittålig köksmatta som är enkel att tvätta och dammsuga av. Men bara för att en köksmatta bör vara praktisk och tålig behöver den inte vara tråkig. Hos Classic Collection kan du hitta många olika mattor som lämpar sig väl i köket och samtidigt livar upp hela rummet.

 

Varför ska man ha en köksmatta?

Det finns såklart många anledningar till att ha en köksmatta. Bland annat bidrar en köksmatta till ett mjukare golv samtidigt som den skyddar golvet från slitage och fläckar/smuts. Dessutom finns det många estetiska fördelar med en matta i köket. Många gånger är köksmattan en tydlig del av inredningen.  Därför kan man genom att välja rätt färg och storlek ge hela köket ett lyft. Ett tips, om det passar i ditt kök, är att välja en mörkare färg på köksmattan. Eftersom en matta i köket utsätts för mycket fläckar och smuts kan en mörkare eller melerad färg bidra till att den känns fräsch under en längre tid. Samtidigt bör en köksmatta ha rätt storlek. Tänk därför på att ett avlångt kök bör ha en avlång matta och att stolarna skall rymmas på mattan när de är helt utdragna. Att ha en matta i köket har alltså både praktiska och estetiska fördelar. Vi på Classic Collection har mattor för olika kök och stilar.

Läs mer
Stäng

Storlek

Material

Färg

Form

Vävteknik

@classiccollection.se

Låt oss inspireras av ditt hem, tagga dina bilder @classiccollection.se

Populära produkter i underkategorierna

 

Läs mer
Stäng

Produkten har blivit tillagd i varukorgen