Köksmatta

Dags för en ny köksmatta? Hos oss finner du köksmattor i stilren, skandinavisk design. En matta i köket bidrar inte bara till en mer ombonad och trivsam känsla, den skyddar även köksgolvet från slitage och förlänger dessutom golvets livslängd. Förutom att våra mattor tillverkas under rättvisa och hållbara förhållanden är dem även tillverkade av material som håller bästa möjliga kvalitet. Hitta en passande köksmatta och hämta inspiration från vårt stora utbud av modeller i olika färger och mönster!

 

Storlek

Färg

Material

Populära produkter

Upptäck vårt utbud av köksmattor 

Funderar du vilken som är den bästa köksmattan för just ditt kök? Köksmattor ska vara både vara praktisk och fin, och kan fylla en rad olika funktioner beroende på hur man bor. Vi erbjuder flera tåliga och slitstarka modeller i olika material och utföranden. Kanske är du ute efter en trasmatta eller jutematta till ditt kök? I vårt sortiment finner du mängder av små, stora, runda köksmattor och mycket mer!  

 

 

Varför ska man ha en matta i köket?


Det finns såklart många anledningar till att ha en matta i köket. Bland annat bidrar mattan till ett mjukare golv samtidigt som den skyddar ytan. Dessutom finns det många estetiska fördelar med en matta i köket. Därför kan man genom att välja rätt färg och storlek ge hela köket ett lyft. Samtidigt bör du välja en modell i rätt storlek. Tänk därför på att ett avlångt kök bör ha en avlång köksmatta, och att stolarna ska rymmas på mattan om du har köksmatta under bordet. 

 

Köksmatta inspiration

Funderar du över hur du på bästa sätt kan inreda med en köksmatta? Inspirationstips får du nedan!

1.    Välj en matta i en livlig färg eller ett mönster för att ge köket en fräsch och energifylld atmosfär.

2.    Välj en matta som tål högt slitage och som är enkel att rengöra, särskilt i köket där spill och smuts kan vara vanligt förekommande.

3.    Om du har färgrika köksmöbler eller en livlig inredning kan en neutral matta skapa en balans och ge rummet ett elegant och sofistikerat utseende.

4.    Förbättra komforten vid matlagning genom att välja en köksmatta med ergonomiska egenskaper som avlastar fötterna och minskar belastningen på lederna.

5.    Låt dig inspireras av olika mönster, tryck och texturer som kan komplettera din köksinredning och ge en personlig touch.

 

Har du frågor, funderingar eller vill ha hjälp med din beställning? Varmt välkommen att kontakta oss för personlig rådgivning!

Läs mer
Stäng

Produkten har blivit tillagd i varukorgen