Jutemattor

Handgjorda mattor av jute

Upptäck våra jutemattor i flera olika utföranden vad gäller både färger och design. Välj mellan en jutematta av helt naturlig, rå jute och en som är lätt infärgad för ett mer sobert intryck. Vi erbjuder även modeller där juten är invävd som detalj i en matta som i övrigt består av bomull. Oavsett om du söker en liten eller stor jutematta, har vi flera modeller att välja mellan. Botanisera bland släta jutemattor i stilrena färger eller bland modeller vävda i taktilt mönster.

 

Storlek

Färg

Material

Populära produkter

Stort utbud av mattor i olika material

Vi erbjuder mer än bara jutemattor. Vi har också ett brett urval av exempelvis veganska mattor och bomullsmattor. Dessa mattor är inte bara etiskt tillverkade, utan ger också en mjuk och bekväm känsla för dina fötter. Oavsett om du söker efter en miljövänlig matta eller en veganvänlig variant, så finns det något för alla i Classic Collections sortiment.

 

Vanliga frågor & svar
 

Vad är jute? 

Jute är en växtfiber som utvinns ur juteväxtens stjälkar. Fibern är både grov och sträv och ger ett tåligt material. Faktum är att jute är en av världens starkaste fibrer, vilket gör dem både slitstarka och hållbara. En annan fördel med jute är att materialet inte kräver lika mycket bekämpningsmedel och gödsel som exempelvis bomull. Dessutom kan fibern återvinnas flera gånger om. 

 

Kan man ha en utematta i jute?

Ja, det är möjligt att ha en utematta i jute. Jute är ett naturligt och hållbart material som kan användas för att tillverka mattor både för inomhus- och utomhusbruk. När du väljer en utematta i jute är det viktigt att se till att den är speciellt behandlad för att klara av väderpåverkan och fuktighet. Försäkra dig om att mattan är vattenavvisande eller har en skyddande beläggning som gör den mer tålig mot utomhusförhållanden. 

 

Hur kan man rengöra en jutematta?

Att rengöra en jutematta är inte särskilt svårt. Vid regelbunden omvårdnad håller du din jutematta vid fint skick. Ta del av fyra tips på hur du tar hand om din jutematta nedan:

•    Dammsug eller skaka mattan cirka en gång i veckan. Detta hindrar smuts och damm från att sätta dig i fibrernas rötter.

•    Avlägsna fläckar med en fuktig trasa.

•    Undvik att placera mattan i direkt solljus som kan riskera att bleka materialet.

•    Tvätta inte din jutematta i tvättmaskin. Materialet tål inte blötläggning.

 

4 fördelar

Det finns en mängd fördelar med jutemattor – inte minst ur ett miljöperspektiv. Läs mer om varför du bör satsa på en matta i jute!

•    Jute producerar utbytbara fibrer som är snälla mot miljön.

•    Jutemattor är biologiskt nedbrytbara och kan återvinnas.

•    Mattorna ger ett varmt intryck och kan hjälpa till att mjuka upp ett rum.

•    De är mycket prisvärda på grund av den låga kostnaden för materialet.

 

Läs mer
Stäng

Produkten har blivit tillagd i varukorgen