Sovrumsmattor

Är du ute efter nya sovrumsmattor hittar du flera snygga modeller i vårt sortiment. Oavsett om du söker en slät eller fluffig sovrumsmatta erbjuder vi flera fina modeller i vårt sortiment. Alla våra sovrumsmattor är handvävda och designen är hämtad från den skandinaviska naturens enkelhet. Botanisera bland olika storlekar, färger och mönster och hitta en modell som passar in i ditt hem!

 

Storlek

Färg

Material

Populära produkter

Beställ mattor till sovrum

Vi erbjuder enkel och smidig beställning av mattor till sovrummet. I vårt sortiment hittar du ett brett utbud av mattor som är perfekta för att skapa en mysig och avkopplande atmosfär i sovrummet. Oavsett om du söker en elegant och slät matta eller en mjuk och lyxig variant, finns det något för varje stil och preferens. Har du frågor eller behöver hjälp med din beställning? Tveka då inte att kontakta oss!

 

Inred med mjuk matta i sovrum – 4 tips 

Att inreda med en mjuk matta i sovrummet ger både en värmande och ombonad känsla i sovrummet. Hos oss finner du mattor som både är sköna att gå på och som ger en ombonad känsla i ditt hem. När du väljer matta till sovrum finns det ett antal saker som är bra att fundera över innan du gör ditt slutgiltiga val. Vi hjälper dig att reda ut vad som är viktigt att tänka på avseende placering, egenskaper med mera.

 

1. Placering

Det första steget är att ta reda på vad du vill få ut av sovrumsmattan och hur du vill att den ska påverka rummet i helhet. Fundera exempelvis över placering av mattan i ditt sovrum. En matta under sängen kan i många fall ge ett mjukare intryck till hela rummet.

 

2. Egenskaper

Fundera över vilka egenskaper du anser är viktigast med en sovrumsmatta. Är du exempelvis ute efter en matta som är enkel att tvätta och göra ren? Eller är du i stället ute efter en matta som enbart ska vara trendig och snygg – och att eventuella komfortabla egenskaper kommer i andra hand?

 

3. Färger & mönster

Du bör även fundera på vilken typ av matta (färg, storlek, mönster) som skulle passa med rummets övriga design. När du väljer en sovrumsmattor bör du ha som mål att det inte blir allt för stora kontraster mellan mattan och den övriga inredningen i rummet. En vit sovrumsmatta kan exempelvis passa bra i ett rum med starkare färger.

 

4. Design

Ett tips är att tänka och fundera kring vilken matta som bidrar till rummets design men som samtidigt förstärker atmosfären och känslan av lugn och mysighet. Om du tycker det är svårt lista ut allt själv kan du alltid ta hjälp av specialister. Kontakta oss så hjälper vi till när du ska välja matta till sovrummet!

 

Vanliga frågor & svar

 

Vilken sovrumsmatta är bäst?

Många gånger behöver man anpassa sin sovrumsmatta efter hur rummet ser ut – både vad det gäller formen på rummet och den övriga inredningen samt designen. I vissa rum kanske en rund matta gör sig bäst medan en rektangulär matta gör sig mycket bättre i andra. Allt från en gångmatta längs med sängens fot till en stor sovrumsmatta under sängen som kan bidra till en behaglig känsla. 

 

Är det nödvändigt med mattor i sovrummet?

Även om mattor i sovrummet inte är ett måste så är det ett enkelt och effektivt sätt att både skapa en härlig känsla samt att få rummet att bli mycket snyggare. Man vänjer sig snabbt av att gå och lägga sig på kvällen samt att stiga upp på morgonen och mötas av en varm och mjuk matta istället för det kalla golvet. I vårt breda utbud av sovrumsmattor kommer du garanterat hitta en modell som du gillar! Inspiration för mattor till sovrum hittar du i vår mattguide.

Läs mer
Stäng

Produkten har blivit tillagd i varukorgen