Mattor från Classic Collection

Snygga mattor i olika material

Hos oss hittar du mängder med handgjorda snygga mattor i klassisk skandinavisk design. Oavsett vilken typ av matta du är ute efter – kan du garanterat hitta en variant som passar just ditt hem. Kanske är du på jakt efter mjuk matta till sovrummet eller vardagsrummet? Vi erbjuder mattor av exklusiva viskos, tencel, jute- och bambusilkematerial. Välj mellan ett brett utbud av slitstarka mattor i ull eller flerfärgade mattor med unika mönster. Med en snygg matta kan du enkelt skapa en inbjudande och omfamnade känsla i ditt hem och hitta din unika inredningsstil.

Läs mer
Stäng

Storlek

Material

Färg

Form

Vävteknik

@classiccollection.se

Låt oss inspireras av ditt hem, tagga dina bilder @classiccollection.se

Populära produkter i underkategorierna

Design-mattor av hög kvalitet

En fördel med Classic Collection är att vi enbart erbjuder design-mattor av högsta kvalitet. När du ska köpa en matta är det viktigt att tänka på kvaliteten och lägga lite extra pengar på en modell som håller under många år framöver. Dessutom slipper du att mattan luddar eller trådar. Classic Collection säljer mattor i olika storlekar och former, från 50x80 till 250x350 samt runda mattor i måtten 160–240 cm/diameter. Söker du en måttbeställd matta kan vi även hjälpa dig att ta fram en modell i valfri storlek. Genom att köpa matta hos oss får du mycket för pengarna, samtidigt som du bidrar till en bättre miljö och bättre arbetsförhållanden. Kontakta oss om du önskar personlig rådgivning.

 

Fina mattor med hållbarhet i fokus

På Classic Collection finner du fina mattor tillverkade för hand. Det innebär även att våra mattor är omsorgsfullt framtagna för att både värna både om miljö och människa. För oss är det självklart att de människor som arbetar med våra mattor har bra arbetsvillkor och rättvisa löner. Precis som du, vill vi göra kloka och hållbara val för att inte belasta vår planet ytterligare. När du köper en matta från Classic Collection kan du känna dig säker att vi gjort allt vi kan för att välja hållbara material och processer. 

Classic Collection stödjer det Europeiska Mattinitiativet care-fair.org. De arbetar för att förbättra arbetsvillkoren för de många familjer runtom Indien, Pakistan och Nepal som arbetar med att väva mattor. Genom att stödja Care & Fair hjälper vi barn i dessa delar av världen att även få tillgång till utbildning och sjukvård. Du kan läsa mer här.

 

Att tänka på innan du köper matta

Innan du köper matta finns det ett antal punkter att ta i beaktning. Läs mer om dessa nedan.

  • Välj rätt storlek. En för liten matta i ett stort rum kan ge ett tråkigare intryck.
  • Tänk på hur mattan kommer att användas. Ibland kan det vara nödvändigt att fundera på vilket material som lämpar sig bäst för den specifika modellen och dess syfte.
  • Tänk på att mattan kommer att vara en del av den övriga inredningen. Mjuka mattor passar exempelvis extra bra i ett vardagsrum eller sovrum.
  • Anpassa mattan efter rummets övriga möbler.
  • Välj rätt färger och eventuella mönster som passar med den övriga inredningen.
  • En matta för köket bör med fördel vara enkel att tvätta.
  • En mjuk matta bidrar till komfort och skönhet.
  • Välj en modell som DU gillar. 
Läs mer
Stäng

Produkten har blivit tillagd i varukorgen