Designmattor

Mattor från Classic Collection

Rama in hemmet i en medveten, skandinavisk anda med våra designmattor. Varje matta signeras av den som gjort den så att du ska veta varifrån den kommer och samtidigt få en stämpel på dess kvalitet och gedigna handverk. Våra mattor är Care & Fair-certifierade. Det betyder att de är tillverkade under rättvisa arbetsförhållanden. Vi är stolta över att stödja initiativet Care & Fair och deras arbete för att förbättra livskvaliteten för mattillverkare och deras familjer.

Upptäck hela vårt sortiment av mattor.
RUNDA MATTOR    GÅNGMATTOR    DÖRRMATTOR    BADRUMSMATTOR

Mattor i skandinavisk stil från Classic Collection

 

Storlek

Färg

Material

Populära produkter

Fina mattor i olika material

Hos oss hittar du mängder med handgjorda fina mattor i klassisk skandinavisk design. Upptäck våra unika kollektioner med bland annat handtuftade ullmattor eller populära, flatvävda jutemattor. Oavsett vilken typ av matta du är ute efter, kan du garanterat hitta en variant som passar just ditt hem. Med våra fina mattor kan du enkelt skapa en tilltalande känsla i ditt hem och hitta din unika inredningsstil. 

 

Köp en designmatta av hög kvalitet

Med en designmatta från Classic Collection kan du enkelt förhöja ditt hem och tillföra en känsla av lyx och stil. När du ska köpa en matta är det viktigt att tänka på kvaliteten och lägga lite extra pengar på en modell som håller under många år framöver. Dessutom slipper du att mattan luddar eller trådar. Classic Collection säljer designmattor i olika storlekar och former, från 50x80 till 250x350 samt runda mattor i måtten 160–240 cm/diameter. Kontakta oss om du önskar personlig rådgivning!

 

Med hållbarhet i fokus

Våra mattor i svensk design är omsorgsfullt framtagna för att både värna både om miljö och människa. För oss är det självklart att de människor som arbetar med våra mattor har bra arbetsvillkor och rättvisa löner. Precis som du, vill vi göra kloka och hållbara val för att inte belasta vår planet ytterligare. När du köper en härlig, mjuk matta från oss ger du inte bara extra komfort till ditt hem – du kan också känna dig säker på att mattan är framtagen i hållbara, miljövänliga material.

Classic Collection stödjer det Europeiska Mattinitiativet care-fair.org. De arbetar för att förbättra arbetsvillkoren för de många familjer runtom Indien, Pakistan och Nepal som arbetar med att väva mattor. Genom att stödja Care & Fair hjälper vi barn i dessa delar av världen att även få tillgång till utbildning och sjukvård. Du kan läsa mer här.

 

Att tänka på innan du ska köpa matta

Innan du ska köpa matta finns det ett antal punkter att ta i beaktning. Läs mer om dessa nedan.

 

•    Välj rätt storlek. En för liten matta i ett stort rum kan ge ett tråkigare intryck.

•    Tänk på hur mattan kommer att användas. Ibland kan det vara nödvändigt att fundera på vilket material som lämpar sig bäst för den specifika modellen och dess syfte.

•    Tänk på att mattan kommer att vara en del av den övriga inredningen. Mjuka mattor passar exempelvis extra bra i ett vardagsrum eller sovrum.

•    Anpassa mattan efter rummets övriga möbler.

•    Välj rätt färger och eventuella mönster som passar med den övriga inredningen.

•    En matta för köket bör med fördel vara enkel att tvätta.

•    En mjuk matta bidrar till komfort och skönhet.

•    Välj en modell som DU gillar. 

 

Läs mer
Stäng

Produkten har blivit tillagd i varukorgen