Vardagsrumsmattor

En vardagsrumsmatta är ett viktigt element av en inredning och den kan på ett elegant vis knyta ihop en stil eller känsla. Dessutom bidrar de till en mysig och ombonad känsla i hemmet. Vi erbjuder vardagsrumsmattor för alla typer av behov. I vårt sortiment finner du flera praktiska och stilrena modeller – välj exempelvis mellan en rund, liten eller stor vardagsrumsmatta. Spana in vårt stora utbud och hitta en vardagsrumsmatta för ditt hem och din personliga inredningsstil!

Storlek

Färg

Material

@classiccollection.se

Låt oss inspireras av ditt hem, tagga dina bilder @classiccollection.se

Snygga vardagsrumsmattor i olika färger & material

En matta till vardagsrummet kan ta mycket plats rent visuellt och på så vis vara rummets blickfång, kanske med en djärvare design eller inslag av färg. Vi har snygga vardagsrumsmattor i alla sorters färger och mönster. Kanske söker du efter en grön matta till vardagsrummet som bidrar med färg och värme? Eller en vit modell som ljusar upp mörka ytor? Här hittar du har mattor för alla stilar och önskemål. Välj exempelvis mellan en stor och härlig jutematta, en tidlös ullmatta eller en fin trasmatta till ditt vardagsrum.

 

Tips när du väljer matta till vardagsrummet

 

Placering av matta i vardagsrum

Har du ett större vardagsrum rekommenderar vi att du placerar en stor vardagsrumsmatta under en soffgrupp, för att skapa en helhetskänsla i rummet. När det kommer till placering av matta i vardagsrummet, bör du alltså utgå från hela möblemanget. Modellen på mattan bör vara minst lika bred som soffgruppen för att få en mer ombonad känsla. Har du ett mindre vardagsrum med begränsat utrymme går det lika bra att placera en mindre matta mellan dina möbler. 

 

Storlek  

I val av vardagsrumsmatta ser många till storleken på exempelvis soffan, men det kan vara klädsamt när rummet får avgöra mattans storlek. Kanske tillåter rummet ytterligare en storlek större matta, än om man bara tar hänsyn till just soffan. Oavsett om du söker efter små eller stora vardagsrumsmattor kan du hitta rätt modell i vårt sortiment. Är du osäker på vilken storleksmodell du ska välja, har du möjlighet att måttbeställa en matta i valfri storlek från oss. Kontakta oss så hjälper vi dig att ta fram en vardagsrumsmatta i passande storlek!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen