Vardagsrumsmattor

Vardagsrumsmattor är viktiga element av en inredning och den kan på ett elegant vis knyta ihop en stil eller känsla. Dessutom bidrar de till en mysig och ombonad känsla i hemmet. I vårt sortiment finner du flera praktiska och stilrena modeller – välj exempelvis mellan en rund, liten eller stor vardagsrumsmatta. Spana in vårt stora utbud och hitta vardagsrumsmattor för ditt hem och din personliga inredningsstil!

 

Storlek

Färg

Material

Populära produkter

Snygga vardagsrumsmattor i olika färger & material

Vi erbjuder snygga vardagsrumsmattor i alla sorters färger och mönster. En matta till vardagsrummet kan ta mycket plats rent visuellt och på så vis vara rummets blickfång, kanske med en djärvare design eller inslag av färg. Här hittar du har snygga vardagsrumsmattor för alla stilar och önskemål. Välj exempelvis mellan en härlig ullmatta till ditt vardagsrum eller en fin trasmatta till hallen.

 

Tips när du väljer matta till vardagsrum

Att välja rätt matta till vardagsrummet kan vara en utmaning. En matta är en viktig del av inredningen och kan göra stor skillnad för helhetsintrycket av rummet. Det finns många faktorer att ta hänsyn till när man väljer matta, såsom storlek, färg, mönster och material. Nedan kommer några tips för att hjälpa dig att välja rätt matta till ditt vardagsrum.

 

Placering

Har du ett större vardagsrum rekommenderar vi att du placerar en stor vardagsrumsmatta under en soffgrupp, för att skapa en helhetskänsla i rummet. När det kommer till placering av matta i vardagsrummet, bör du alltså utgå från hela möblemanget. Modellen på mattan bör vara minst lika bred som soffgruppen för att få en mer ombonad känsla. Har du ett mindre vardagsrum med begränsat utrymme går det lika bra att placera en mindre matta mellan dina möbler. 

 

Färg

Valet av färg på vardagsrumsmattan kan ha stor påverkan på utseendet och känslan av rummet. En vit vardagsrumsmatta kan göra att rummet känns större och luftigare. Å andra sidan kan en mörk matta ge en känsla av värme och mysighet till rummet. Det är också viktigt att tänka på hur färgen på mattan matchar resten av inredningen i rummet, såsom väggfärg, möbler och dekorativa föremål. Genom att välja en vardagsrumsmatta som kompletterar resten av inredningen kan du skapa en harmonisk och enhetlig känsla i rummet.

 

Storlek  

I val av vardagsrumsmatta ser många till storleken på exempelvis soffan, men det kan vara klädsamt när rummet får avgöra mattans storlek. Kanske tillåter rummet ytterligare en storlek större matta, än om man bara tar hänsyn till just soffan. Oavsett om du söker efter små eller stora vardagsrumsmattor kan du hitta rätt modell i vårt sortiment. Är du osäker på vilken storleksmodell du ska välja, har du möjlighet att måttbeställa en matta i valfri storlek från oss. Kontakta oss så hjälper vi dig att ta fram en snygg vardagsrumsmatta i passande storlek!

Läs mer
Stäng

Produkten har blivit tillagd i varukorgen