TRASMATTOR

TRASMATTOR FRÅN CLASSIC COLLECTION

Hos oss hittar du trasmattor till hela hemmet! Classic Collection har vackra trasmattor i olika färger och mönster, hos oss hittar du vackra handvävda trasmattor i bomull. Classic collections trasmattor är kvalitativa, slitstarka och passar väl in i alla rum. Trasmattorna finns i olika storlekar och passar i både små och stora hem.  Alla våra trasmattor tillverkas av material som håller högsta tänkbara kvalitet under rättvisa och hållbara förhållanden för både människor och miljö.

HANDGJORDA TRASMATTOR FRÅN CLASSIC COLLECTION

Här hittar du trasmattor i olika former och färger av högsta kvalitet, handvävda mattor från Classic Collection passar i alla rum. Våra handvävda trasmattor i bomull finns i mörka varma färger och även vita eller ljusa färger som ger rummet lyster och energi.

Vad är en trasmatta?

Trasmattor har under många år varit populära och ordet trasmatta finns belagt i det svenska språket sedan 1824. En trasmatta vävs många gånger för hand i en vävstol med inslag av mattrasor och varp av bomullstråd. En trasmatta kan alltså vara tillverkad av textil som har blivit över vid klädtillverkning. Det är även vanligt att trasmattan innehåller inslag av gamla jeans eller annat material. Men rent traditionellt görs trasmattor av bomullsmaterial.

 

Det sägs att trasmattan kom till för att minska kallt drag från golvet då husen ofta var dåligt isolerade. Idag har trasmattan istället blivit till något trendigt och modernt. Att använda gamla kläder eller överblivet material vid klädtillverkning för att väva en trasmatta är ett bra sätt att skona miljön. Det finns många tekniker som är vanliga för att väva vändbara trasmattor. Variationsmöjligheterna för mönstret i en trasmatta är obegränsade och beror egentligen enbart på fantasin och tillgången till material.

Läs mer
Stäng

Storlek

Material

Färg

Form

Vävteknik

@classiccollection.se

Låt oss inspireras av ditt hem, tagga dina bilder @classiccollection.se

Populära produkter i underkategorierna

 

Läs mer
Stäng

Produkten har blivit tillagd i varukorgen