Handvävda trasmattor

Hos oss hittar du handvävda trasmattor till hela hemmet! Trasmattor kan vara ett bra sätt att lägga till lite textur och ge en mer mysig och ombonad känsla i hemmet. I vårt utbud finner du kvalitativa och slitstarka trasmattor som både är lätta att rengöra och underhålla. Våra handvävda trasmattor tillverkas av material som håller högsta tänkbara kvalitet under rättvisa och hållbara förhållanden för både människor och miljö.

Storlek

Färg

Material

@classiccollection.se

Låt oss inspireras av ditt hem, tagga dina bilder @classiccollection.se

Vackra trasmattor för alla hem

Välj mellan vackra trasmattor i olika former och färger för alla typer av hem. Trasmattorna finns i mörka varma färger, men även vita eller ljusa färger som ger rummet lyster och energi. Vi erbjuder även flera modeller av trasmatta med mönster som ger en känsla av rörelse och liv till hemmet.

 

Vanliga frågor & svar

Vad är en trasmatta?

Trasmattan har under många år varit populär. En trasmatta vävs många gånger för hand i en vävstol med inslag av mattrasor och varp av bomullstråd. En trasmatta kan alltså vara tillverkad av textil som har blivit över vid klädtillverkning. Det är även vanligt att trasmattan innehåller inslag av gamla jeans eller annat material. Men rent traditionellt görs trasmattor av bomullsmaterial.

Det sägs att trasmattan kom till för att minska kallt drag från golvet då husen ofta var dåligt isolerade. Idag har trasmattan istället blivit till något trendigt och modernt. Att använda gamla kläder eller överblivet material vid klädtillverkning för att väva en trasmatta är ett bra sätt att skona miljön. Variationsmöjligheterna för mönstret i en trasmatta är obegränsade och beror egentligen enbart på fantasin och tillgången till material.

Kan man tvätta en trasmatta?

Det går oftast att tvätta en trasmatta i tvättmaskin, men du kan även rengöra den på andra sätt. Nedan har vi tagit fram några förslag på hur du kan gå tillväga:

  1. Börja med att damma av mattan så att du tar bort smutspartiklar och damm
     
  2. Om mattan inte är särskilt smutsig, kan du försöka tvätta den med ljummet vatten och en mild tvållösning. Gnugga in tvålen i mattan och skölj sedan av med rent vatten.
     
  3. Om mattan är mycket smutsig kan du behöva använda ett rengöringsmedel för att få bort all smuts. Gör en lösning av rengöringsmedel och ljummet vatten och gnugga in i materialet. Skölj sedan av med rent vatten.
     
  4. Låt mattan torka ordentligt innan du använder den igen. Du kan också försöka torka den med en dammsugare eller en fön för att få bort så mycket fukt som möjligt.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen