DÖRRMATTOR

Små och stora dörrmattor av återvunna PET-flaskor

Hos Classic Collection hittar du mattor till alla rum! Hitta din favorit bland våra barnrumsmattor, ullmattor och hallmattor. Våra dörrmattor är tillverkade av återvunna PET-Flaskor. En dörrmatta som kan ligga både ute och inne i ur och skur. Vi erbjuder allt från en stor matta med eller utan mönster samt små mattor i geometriska mönster. Våra stora dörrmattor är i storlek 60x90cm och små dörrmattor i storlekarna 50x80cm. Våra mönstrade och klassiska dörrmattor i snygga färger skapar en fin inredning och blickfång i hallen. Dörrmattorna är certifierade med Care & Fair. Vi har även ett stort sortiment av runda mattor i olika färger och storlekar. Välj din favorit bland klassiska och eleganta mattor!

Dörrmattor i olika färger och mönster

Här kan du hitta en elegant och slitstark dörrmatta som passar lika bra inomhus som utomhus. Välj bland geometriska mönster, zebra-mönster eller klassiskt enfärgade mattor. Här hittar du även mattor med vårt unika Key-mönster och dörrmattor med elegant ram. Våra dörrmattor är handgjorda och passar perfekt för både en stor eller liten hall. Matcha din nya dörrmatta med Classic Collections fina dörrknoppar och speglar.

Läs mer
Stäng

Storlek

Material

Färg

Form

Vävteknik

@classiccollection.se

Låt oss inspireras av ditt hem, tagga dina bilder @classiccollection.se

Populära produkter i underkategorierna

Våra dörrmattor

Är du möjligtvis ute efter en dörrmatta som klarar både regn och rusk i ditt hem? Du kanske söker en matta som både är praktisk men även stilren? De allra flesta personer vet att grus och smuts är nästintill omöjligt att inte släpa in i huset, dessutom om det finns små barn i familjen. Under sommartid upplevs detta kanske inte som ett problem och behovet efter dörrmattan har ej uppstått än, men om man bor i Norden så vet man att under det senare halvåret kommer grus och smuts och därtill slask att släpas in i hemmet och hallen. 

Om du är ute efter en dörrmatta men även älskar inredning och vill ha ett snyggt hem så har du kommit rätt. Det talas ofta om mattor som något praktiskt som ska fylla en viss funktion, såsom exempelvis vara ljuddämpande, minimera halkrisk, avleda kyla från golvet eller för att fylla ut en yta på ditt golv. Allt detta är emellertid sant, mattor fyller dessa funktioner vilket gör den väldigt praktisk och relevant i ditt hem. Men en dörrmatta behöver inte enbart fylla dessa praktiska funktioner, dörrmattor och mattor i allmänhet spelar en viktigare och större roll i alla hem, mer än vad gemene man tror. Att ha en viss typ av matta med ett specifikt mönster och färgkombination, kan vara avgörande för husets utstrålning och estetik. 

Beroende på matta så kan den onekligen utmärka sig från resterande inredning och dessutom är det en optimal åtgärd för att göra sig av med en kal yta i hemmet. Hos oss på Classic Collection är vi högst medvetna om detta och förser dig således med snygga samt stilrena dörrmattor som ger hemmet en lyxig känsla av design och estetik. Mattornas design består av olika geometriska mönster, där åskådarens omedelbara uppmärksamhet fångas direkt. 

En annan del mattor är enfärgade, utan mönster och där samtliga kommer med varierande material, pris och storlekar. Priserna varierar även beroende på matta, vilket gör att det finns ett stort urval att välja mellan samt en större målgrupp. Till exempel en student som håller första gången på att flytta hemifrån, har då möjligen en lägre budget än en familj eller par som jobbat sen flera år och har därför råd men dyrare inredning och möbler.

Classic Collection eller CC ger även på många sätt en inblick i framtiden, av flera anledningar. Hållbarhet är utmärkande för vår era, där det utmanande och enastående för vår tid ligger i att lyckas kombinera design med hållbarhet på ett innovativt sätt. Detta är ett av Classic Collections stora mål där de även formulerar produkterna som "tidlös design med ett medvetande", deras vision lyder därtill såhär "Love the way you live. Live stylishly, sustainably and ethically". Detta citat avspeglas i produkternas material och design, däribland dörrmattorna som talar för sig själva.

 

Dörrmattor från Classic Collection

Classic Collections dörrmattor kännetecknas av en modemedveten design som visar sig i färgerna, mönstren samt dess utformning. Därtill kännetecknas dörrmattorna av smart och innovativ hållbarhet, eftersom samtliga dörrmattor är tillverkade av återvunna PET-flaskor. Företagandet idag måste idag kunna redogöra för en hållbarhetsrapport och plan på hur verksamheten drar mot en hållbar riktning, det svåra och utmanande är emellertid att skapa något hållbart i form av produkten själv, som därtill är vinstdrivande. Detta har CC emellertid lyckats väl med eftersom deras främsta produkter är tillverkade av återvunna PET-flaskor. Dörrmattorna är dessutom certifierade med Care & Fair. Cirkulär ekonomi har blivit alltmer dominerande inom företag och organisationer, till skillnad från företag som tidigare används sig av linjära processer som är mindre miljömedvetna. Att hushålla med jordens resurser är det viktigaste för denna tid och således en av det mest centrala arbetet för företag eller organisationer för att ständigt vara aktuella och relevanta. Detta gör att CC är precis i sin tid och kan erbjuda inte bara snygga produkter, utan även hållbara. 

Classic Collections är som tidigare nämnt inte enbart hållbara eller snygga, de är en kombination av dessa. Deras sortiment är tillverkat med omsorg och för hand, med ett stort urval av mattor och dörrmattor. Här hittar du allt om trendiga ullmattor, fluffiga luggmattor, glansiga mattor och Tencel, därtill finns det även marockanska mattor i unik design. Det går att att hitta och välja matta för alla olika rum i ditt hem, som passar både tonåringar och yngre barn. Det finns till exempel djurformade mattor där varje djur symboliserar olika saker och egenskaper. Inom Buddhismen representerar djurhuden viktiga budskap, där mattornas användningsområde även sträcker sig längre än det vanliga. De används till och med för meditation och yoga, eftersom de olika djuren symboliserar goda egenskapar såsom styrka, behärskning, energi och framgång. Mattorna har ett mjukt och lent material, samt ger känslan av trygghet och glädje för barnet. Storlekarna förekommer i 60x90 cm samt 50x80 cm, samtliga mattor avses även användas utomhus såväl som inomhus. Här finns således ett stort utbud av dörrmattor i lyxiga mönster och varierande färger. Du hittar även mattor med CCs unika Key-mönster och dörrmattor med elegant ram. Samtliga dörrmattor är handgjorda och passar perfekt för både en stor eller liten hall. Matcha din nya dörrmatta med Classic Collections fina dörrknoppar och speglar. Det finns därtill ett stort utbud av andra inredningsprylar såsom kuddar och fodral, andra typer av mattor samt annan inredning. Läs vidare och titta på vårt utbud av mattor och andra inredningsprylar för att sätta ihop ditt drömhem. Välj och sortera upp dina favoriter bland klassiska, moderna, spännande och eleganta mattor här hos oss på Classic Collection! 

Läs mer
Stäng

Produkten har blivit tillagd i varukorgen