Fraktkostnad Sverige 59 SEK 

Inkl moms
Matta Classic collection Bari Tencel Twilight Blue Matta Classic collection Bari Tencel Twilight Blue Matta Classic collection Bari Tencel Twilight Blue

Matta Bari TENCEL Twilight Blue

"

Matta Bari TENCEL Twilight Blue är en handvävd matta i Tencel och har ett handklippt taktilt mönster som ger dimension till mattan. En matta i Tencel är mjuk och glansig, en dröm att sätta fötterna på. Dessutom ger den en lyxig känsla till rummet.

Material: 80% TENCEL, 20% bomull (Varp). 

TENCEL® är en lyocellfiber av botaniskt ursprung från Lenzing Fibers. Tencel® tillverkas av eukalyptusträd, tillverkningen är FSC-certifierad, vilket garanterar hållbart skogsbruk. Produktionen av Tencel är extremt miljövänlig tack vare det slutna loop-systemet. En annan ekologisk fördel med TENCEL® är att materialet kommer från snabbväxande skogsplantager. Den odlade skogsmarken är inte lämplig för jordbruk, vilket innebär att det inte konkurrerar med livsmedelsproduktion.

Certifikat: Care & Fair, FSC-certifierad.

Mattorna är certifierade med Care & Fair vilket är en organisation som arbetar för att ge arbetarna goda arbetsförhållanden, bra utbildning och skäliga löner. Det innebär även att vi skänker pengar till familjerna i mattvävardistrikten. Pengarna går till barnen och möjliggör regelbunden skolgång, samt sjukvård.

Storlek: Då våra mattor är handgjorda förekommer en storleksvariation om +/- 4%.

Tjocklek: 1,5cm

Skötselråd: 

  • Tencel är känsligt mot väta. Vid kontakt kan fula fläckar uppstå. 
  • Dammsug regelbundet (utan borste).
  • Lämnas in för fackmässigtvätt, kan ej vattentvättas.
  • Mattunderlägg rekommenderas för att skydda matta samt golv. Mattunderlägget fungerar även som halkskydd.
  • Undvik att dra möbler fram och tillbaka över mattan. Använd möbeltassar/hjulskydd under soffben och bordsben.
  • Rotera mattan ibland, då slits den jämnt.
  • Dammsug mattan på båda sidor och under (på golvet). Använd aldrig borsten eller roterande munstycke när du dammsuger. Dammsug endast mattan medluggs.
  • Utsätt inte mattan för stark sol eller direkt solljus då färgerna kan blekas.

Det kan förekomma linjer eller veck som sträcker sig över mattans bredd när du rullar ut den. Det van vara en eller flera linjer. Dessa linjer är helt normala och är bara tryckmärken som orsakas av att mattan rullas under transport. De är inte permanenta och kommer gradvis att försvinna efter normal användning och regelbunden dammsugning.

 

Classic Collections mattor är tillverkade för hand och därför helt unika. Detta medför att avvikelser i mönster, färg och storlek kan förekomma. Dessa avvikelser skapar en levande och unik produkt. Ta väl hand om din nya matta så kommer den pryda hemmet under lång tid. Varje producerad Classic Collection matta skapar arbete bidrar till att gamla hantverkstraditioner lever vidare.  Dessa avvikelser är det som gör Classic Collections produkter så personliga och unika.

"Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Matcha med

Produkter

Handla

Information