Matta rhomb Classic collection outlet Matta rhomb Classic collection outlet

Rhomb 140x200cm Blue

Matta Rhomb Blue är handvävd av bomull och ull med ett klassiskt rhomb-mönster, ett mönster som tacksamt kombineras med andra mönstrade detaljer. Mattan finns i flera storlekar, både som stor matta till vardagsrummet eller som en liten matta till den stora hallen.

Storlek: 140x200cm

Classic Collections mattor är handgjorda av professionella indiska vävare, detta gör att alla mattor är helt unika och vissa små avvikelser i mönster, färg och storlek kan förekomma. Dessa avvikelser är det som gör Classic Collections produkter så personliga och unika. Varje producerad Classic Collection matta skapar arbete och bidrar till att gamla hantverkstraditioner lever vidare. Mattorna är certifierade med Care & Fair vilket garanterar att de produceras utan illegalt barnarbete, under humana arbetsförhållanden och till skäliga löner. Det innebär även att pengar skänks tillbaka till familjerna i mattvävardistrikten. Pengarna går till barnen och möjliggör regelbunden skolgång, samt sjukvård.

Skötselråd: Använd mattunderlägg för att minska slitage. Mattunderlägget fungerar även som halkskydd. Undvik att dra möbler fram och tillbaka över mattan. Använd möbeltassar/hjulskydd under soffben och bordsben.

Vrid och vänd mattan ibland, då slits den jämnt.

Dammsug mattan på båda sidor och under (på golvet) en gång i veckan. Använd aldrig borsten när du dammsuger. Dammsug endast mattan medluggs. Ta alltid bort fläckar direkt när de uppstår. Mindre fläckar kan oftast tas bort med en fuktig trasa och galltvål eller diskmedel. Skumma upp medlet med ljummet vatten innan det appliceras. Torka sedan försiktigt bort fläcken.


Lämna alltid in din matta till ett välrenommerat tvätteri för fackmässig plantvätt. Efter tvätt kan mattan i vissa fall bli ”bubblig” detta brukar försvinna efter användning.

Undvik kemtvätt i den mån det går, vätskorna torkar ut fibrerna.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »