Fraktkostnad Sverige 59 SEK 

Inkl moms
Marrakesh matta classiccollection Marrakesh Marrakesh matta classiccollection Marrakesh matta classiccollection Marrakesh matta classiccollection Marrakesh

Matta Marrakesh

15 990 kr
170x230
Finns i lager
Tillfälligt slut
.
Tillfälligt slut

Vacker handknuten matta i Marockansk stil med delvis lång lugg och flätade fransar

Ullmatta Marrakesh är en exklusiv handknuten matta. Mattan är knuten i finaste nyzeeländsk ull. Nyzeeländsk ull är bland den finaste ullen som finns, kombinationen av ullen och det sätt den tvättas skapar en mjuk och härlig matta. 

Material: 100% NZ Ull

Storlek: Då våra mattor är handgjorda förekommer en storleksvariation om +/- 5%.

Tjocklek: 4cm

Certifikat: Care & Fair, REACH

Mattorna är certifierad med Care & Fair vilket är en organisation som arbetar för att ge arbetarna goda arbetsförhållanden, bra utbildning och skäliga löner.. Det innebär även att vi skänker pengar till familjerna i mattvävardistrikten. Pengarna går till barnen och möjliggör regelbunden skolgång, samt sjukvård.

Skötselråd:

Dammsug regelbundet i luggens riktning (utan borste).
Lämnas in för fackmässig plantvätt.
Använd mattunderlägg för att skydda matta samt golv. 
Denna matta luddar.

Luddning är ett normalt beteende på denna typ av matta och oftast lugnar det ner sig med tiden. Detta är också ett kännetecken för alla finare ullmattor. Det kan vara bra att veta att noppor/luddande mattor inte är ett tillverkningsfel, utan karaktäristiskt för denna typ av tillverkningsteknik och material. Det handlar också till stor del om användning och underhåll.

Noppor kan uppstå där mattan utsätts för mycket trafik, förflyttning av möbler, dammsugarmunstycke med borste eller annan påfrestande hantering. Dammsug din matta innan du noppar av den, använd noppmaskin eller sax. Var försiktig så du bara tar bort luddet och inte skadar mattan på djupet. Avsluta med att dammsuga mattan i luggens riktning.

Våra produkter är tillverkade för hand och därför helt unika. Detta medför att avvikelser i mönster, färg och storlek kan förekomma. Dessa avvikelser skapar en levande och unik produkt. Ta väl hand om din nya matta så kommer den pryda hemmet under lång tid. Varje Classic Collection matta skapar arbete bidrar till att gamla hantverkstraditioner lever vidare.

Läs mer
Stäng


Du kanske även gillar
Matcha med

Produkter

Handla

Information