Fraktkostnad Sverige 59 SEK 

Inkl moms
Matta Velvet Tencel Mole Classic Collection Matta Velvet Tencel Mole Classic Collection Velvet TENCEL Mole Matta Velvet Tencel Mole Classic Collection Velvet TENCEL Mole

Matta Velvet TENCEL Mole

7 990 kr
Storlek
Finns i lager
Tillfälligt slut
.
Tillfälligt slut

Lyxig matta i Tencel i en vacker mullvadsfärg

Matta Velvet Tencel Mole, en lyxig matta i glansig Tencel. Matta Velvet Tencel Mole bidrar med en lyxig känsla i rummet och är fantastiskt mjuk att sätta fötterna på.

 

Material: 80% TENCEL, 20% bomull (Varp). 

TENCEL är en lyocellfiber av botaniskt ursprung. Tencel tillverkas av eukalyptusträd, tillverkningen är FSC-certifierad, vilket garanterar hållbart skogsbruk. Produktionen av Tencel är extremt miljövänlig tack vare det slutna loop-systemet. En annan ekologisk fördel med TENCEL är att materialet kommer från snabbväxande skogsplantager. Den odlade skogsmarken är inte lämplig för jordbruk, vilket innebär att det inte konkurrerar med livsmedelsproduktion.

Storlek: Då våra mattor är handgjorda förekommer en storleksvariation om +/- 5%.

Tjocklek: 1cm

Certifikat: Care & Fair, FSC-certifierad.

Mattorna är certifierade med Care & Fair vilket är en organisation som arbetar för att ge arbetarna goda arbetsförhållanden, bra utbildning och skäliga löner. Det innebär även att vi skänker pengar till familjerna i mattvävardistrikten. Pengarna går till barnen och möjliggör regelbunden skolgång, samt sjukvård.

Skötselråd: 

  • Tencel är känsligt mot väta. Vid kontakt kan fula fläckar uppstå.
  • Dammsug mattan medluggs regelbundet (utan borste).
  • Lämnas in för fackmässig tvätt, kan ej vattentvättas.
  • Mattunderlägg rekommenderas för att skydda matta samt golv. Mattunderlägget fungerar även som halkskydd. Undvik att dra möbler fram och tillbaka över mattan. Använd möbeltassar/hjulskydd under soffben och bordsben. Vrid och vänd mattan ibland, då slits den jämnt.
  • Utsätt inte mattan för stark sol eller direkt solljus då färgerna kan blekas.

Det kan förekomma linjer eller veck som sträcker sig över mattans bredd när du rullar ut den. Det van vara en eller flera linjer. Dessa linjer är helt normala och är bara tryckmärken som orsakas av att mattan rullas under transport. De är inte permanenta och kommer gradvis att försvinna efter normal användning och regelbunden dammsugning.

Classic Collections mattor är tillverkade för hand och därför helt unika. Detta medför att avvikelser i mönster, färg och storlek kan förekomma. Dessa avvikelser skapar en levande och unik produkt. Ta väl hand om din nya matta så kommer den pryda hemmet under lång tid. Varje producerad Classic Collection matta skapar arbete bidrar till att gamla hantverkstraditioner lever vidare.  Dessa avvikelser är det som gör Classic Collections produkter så personliga och unika.

Läs mer
Stäng


Du kanske även gillar
Matcha med

Produkter

Handla

Information