Slätvävda mattor

Är du ute efter en slätvävd matta av hög kvalitet? Här hittar du ett stort utbud av slätvävda mattor i olika färger och former av mycket hög kvalitet. Med hjälp av Classic Collections slätvävda mattor kan du enkelt leva stilsäkert, hållbart och etiskt. Vi erbjuder inte bara slätvävda mattor som har tillverkats under rättvisa förhållanden. Våra mattor håller även högsta möjliga kvalitet. Spana in vårt breda utbud och hitta dina favoriter!

Storlek

Färg

Material

@classiccollection.se

Låt oss inspireras av ditt hem, tagga dina bilder @classiccollection.se

Handgjorda slätvävda mattor

Slätvävda mattor är både populära och trendiga. Alla våra slätvävda mattor är handvävda vilket skapar en unik känsla. Att mattan är handgjord innebär att den tillverkas i mindre upplagor och har egenartade drag. Det finns många traditionella vävtekniker som gör den specifika mattan speciell - ingen kommer att ha en exakt likadan matta som dig. Dessa mattor passar perfekt i rum eller utrymmen som utsätts för mycket påfrestningar. Exempelvis är en slätvävd matta bra att ha under ett matbord. Många gillar även att pryda sitt kontor där kontorsmöbeln kan stå på mattan. En slätvävd mattar skapar både fina rum och skonar golvet från slitage. Eftersom vi på Classic Collection har slätvävda mattor i många olika färger och former finns det förhoppningsvis något för alla! Oavsett om du gillar enfärgade eller mer färgglada mattor kommer du hitta något i vårt utbud.

 

Vad är en slätvävd matta?

En slätvävd matta har en slät nedbunden yta vilket gör att den ofta blir relativt hård och är vanligtvis 5 - 8 mm tjocka. Dessa mattor kallas även för flatvävda mattor och passar i hemmets alla rum. En slätvävd matta kan vara tillverkad av olika material. Men många av Classic Collections mattor är tillverkade av ull eller bomull. En annan sak som kännetecknar denna typ av matta är att dem är slitstarka. För den som letar efter snygga och praktiska alternativ bör kolla på en slätvävd matta.

 

Fördelar med en slätvävd matta

Det finns många fördelar med en slätvävd matta. Eftersom en slätvävd matta saknar lugg är den ofta mycket enkel att hålla ren genom att dammsuga och skaka av. Många slätvävda mattor går även att rengöra med vatten vilket gör att man enkelt kan få bort eventuella fläckar. Om det behövs kan du också använda en fuktig trasa med galltvål eller en mild såpa. Dessa mattor är även mycket fördelaktiga för den som har pälsdjur eftersom päls som faller lägger sig ovanpå mattan. Detta gör att du snabbt ser när mattan behöver städas och det går fort att få bort pälsen. Även den som har små barn kan med fördel använda slätvävda mattor då man ofta behöver städa sin matta från mat och andra fläckar. En slätvävd matta är också praktiskt för den som vill skydda golvet mot eventuella förslitningar. Den passar perfekt att ha under olika bord eller andra möbler som annars hade slitit och repat golvet.

 

Slätvävda mattor är perfekta för köket & hallen

Både hallen och köket är sådana platser som ofta utsätts för mycket smuts av olika slag. Därför passar en slätvävd matta perfekt i både hallen och köket. Med tanke på de fördelar som har beskrivits ovan kan du enkelt tvätta din slätvävda matta vid behov. I köket utsätts mattan ofta för olika typer av otrevliga fläckar. I hallen kanske den snarare utsätts för lera och grus som man gärna inte vill ha in i hemmet. Genom att inreda hallen och köket med slätvävda mattor skapar du både praktiska och stilsäkra lösningar.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen