Slätvävda mattor

Slätvävda mattor i ull

Här hittar du ett stort utbud av slätvävda mattor i olika färger och former. Med hjälp av våra mattor kan du enkelt leva stilsäkert, hållbart och etiskt. Vi erbjuder inte bara mattor som har tillverkats under rättvisa förhållanden – de håller även högsta möjliga kvalitet. Spana in vårt breda utbud och hitta dina favoriter bland våra slätvävda mattor! 

 

Storlek

Färg

Material

Populära produkter

Hitta en handgjord slätvävd matta

Hos oss kan du hitta en handgjord, slätvävd matta för just ditt hem. Att mattan är handgjord innebär att den tillverkas i mindre upplagor och har egenartade drag. Vi använder oss av traditionella vävtekniker, vilket gör att mattorna får sitt alldeles egna, unika utseende. En slätvävd matta är inte bara en snygg detalj i hemmet, den skonar dessutom golvet från slitage. Oavsett om är ute efter en slätvävd, rund matta eller en rektangulär modell kommer du hitta en variant som passar dig. Söker du efter en större slätväd matta i 200x300 cm hittar du det här.

 

Vad är en flatvävd matta?

En slätvävd matta, även kallad flatvävd matta, är en mattmodell med en slät nedbunden yta vilket gör att den ofta blir relativt hård. En flatvävd matta kan vara tillverkad av olika material, så som ull eller bomull och är vanligtvis 5 - 8 mm tjocka. En annan sak som kännetecknar denna typ av matta är att dem är slitstarka. För dig som letar efter snygga och praktiska alternativ bör kolla på en flatvävd matta. 

3 fördelar med en slätvävd matta


Lätt att rengöra 

Det finns många fördelar med en slätvävd matta. Eftersom att mattan saknar lugg är den ofta mycket enkel att hålla ren genom att dammsuga och skaka av. Många slätvävda mattor går även att rengöra med vatten vilket gör att man enkelt kan få bort eventuella fläckar. Om det behövs kan du också använda en fuktig trasa med galltvål eller en mild såpa. Dessa mattor är även mycket fördelaktiga för den som har pälsdjur, eftersom päls lägger sig ovanpå mattan. Detta gör att du snabbt ser när mattan behöver rengöras.

 

Skyddar golvet mot slitage

Flatvävda mattor är också praktiskt för den som vill skydda golvet mot eventuella förslitningar. De passar perfekt att ha under olika bord eller andra möbler som annars hade slitit och repat golvet.

 

Perfekt för köket eller hallen

Både hallen och köket är sådana platser som ofta utsätts för mycket smuts av olika slag. Därför passar en slätvävd matta perfekt i både hallen och köket. Med tanke på de fördelar som har beskrivits ovan kan du enkelt tvätta din slätvävda matta vid behov. I köket utsätts mattan ofta för olika typer av otrevliga fläckar. I hallen kanske den snarare utsätts för lera och grus som man gärna inte vill ha in i hemmet. Genom att inreda hallen och köket med slätvävda mattor skapar du både praktiska och stilsäkra lösningar. Vill du ha hjälp med din beställning är du varmt välkommen att kontakta oss.

Läs mer
Stäng

Produkten har blivit tillagd i varukorgen