Ryamattor

Vi erbjuder handgjorda ryamattor i ofärgad, naturlig ull som tillverkas i flera olika former och storlekar för att passa hemmets olika rum och ytor. Designen på våra mattor har inspirerats av den klassiska Flokatin med sin fylliga, och lätt kardade ull. Färgerna är harmoniska, och i kombination med designen är mattorna tidlösa klassiker. Alla våra ryamattor är certifierade med Care & Fair för en rättvis och etisk produktion.

Storlek

Färg

Material

@classiccollection.se

Låt oss inspireras av ditt hem, tagga dina bilder @classiccollection.se

Stort utbud av små & stora ryamattor

Hos oss finner du både små och stora ryamattor i olika mönster och former. Välj exempelvis mellan en rund ryamatta, eller en liten ryamatta att ha bredvid sängen. Söker du efter en större modell kan vi varmt rekommendera våra rektangulära mattor som täcker större golvyta i ett rum. Dessutom erbjuder vi även långhårig ryamatta eller modeller med kort lugg. Hos oss finner du mattor för alla smaker och önskemål!

 

Vanliga frågor och svar

 

Vad är en ryamatta?

Rymattan har funnits länge, och användes förr som en sängvärmare eller matta. Dagens ryamatta är maskinvävd och ofta tillverkad i syntetmaterial eller ull. Mattan kännetecknas av en tjock, luftig lugg som består av tvinnade trådar. Ryamattor är idag ett populärt inslag i många hem.

Hur tvättar man en ryamatta?

Att tvätta en ryamatta är inte särskilt svårt. Mattan är beständig mot fukt och tål att varsamt rengöras med kallt vatten. Du ska däremot vara försiktig med att använda för starka rengöringsmedel som riskerar att bleka mattan. Ett tips är att använda en ljus handduk och milt rengöringsmedel vid borttagning av fläckar.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen