KÖP VISKOSMATTOR FRÅN CLASSIC COLLECTION

LYXIGA MATTOR TILLVERKADE AV REGANATFIBER SÅ SOM VISKOS OCH BAMBUSILKE

Vi har mattor till olika behov och i olika former. Är du på jakt efter runda mattor har vi ett stort utbud i flera färger och mönster.

Classic Collection har lyxiga viskosmattor tillverkade av Bambu Silke och Viskos, våra viskosmattor finns i olika färger och mönster. Mattor med skimrande ram, matta med långa lyxiga fransar och enfärgade Tencelmattor. Alla mattor är tillverkade för hand och är därför helt unika. Våra viskosmattor är certifierade med Care & Fair. Letar du efter ett matchande kuddfodral har vi ett stort sortiment i olika färger och motiv!


VISKOSMATTOR I OLIKA MÖNSTER OCH LÄNGDER

Letar du efter en matta med mycket liv i? I så fall är en viskosmatta rätt val för dig. Dessa populära mattor ger rummet en otroligt lyxig känsla och är dessutom mjuka som silke och sköna att gå på. Mattorna finns att beställa i flera olika längder och kommer i olika mönster som elegant zebramönster eller fint vävd chevron mönstrad. Här hittar du även runda mattor i viskos som passar fint i hallen. Matcha din viskosmatta med enfärgade kuddar, plädar eller puffar från Classic Collection.

VISKOSMATTOR FÖR HEMMET

Viskosmattor passar perfekt in i alla rum och kommer i flera olika storlekar, viskosmattor utger ett vackert lyster med sina silkesliknande egenskaper som ger varje rum i hemmet en lyxig känsla. Viskosmattor passar bäst i vardagsrum eller sovrum där den lyxiga mjuka inredningen ger rummet lugn och värme. Viskosmattor är inte lämpade för rum med mycket rörelse då viskosmattor är av ett känsligare material än andra mattor, viskosmattor bör därför betraktas som inredning till de lugnare rummen i hemmet.


VAD ÄR VISKOSMATTOR?

Viskos är ett konstfiber, alltså inte ett naturligt material som ull utan ett konstgjort material som man har skapat antingen från naturliga fiber eller  syntetiska fiber.  Det finns alltså två generella typer av viskosmattor, de som är gjorda av naturliga fiber innehåller cellulosa från pappersmassa och är oftast producerade här i norden eller i Kanada.        


HUR SKÖTER MAN EN VISKOSMATTA?

En viskosmatta är inte det slitstarkaste materialet så man bör vara varsam när man tar hand om dem, en viskosmatta håller sig fin länge om du gör det på rätt sätt. När du dammsuger din viskosmatta bör du dammsuga den "medhårs" då detta gör att mattan behåller sin lyster under en mycket längre tid.


HUR RENGÖR MAN EN VISKOSMATTA?

Om du spiller på en viskosmatta bör du lämna in mattan på ett tvätteri som tar hand om fläckarna på rätt sätt då rengöring med fel metod kan skada mattan och tvätta ur dess lyster och skapa ojämnheter i mattan vilket inte är en estetisk tillgång för en lyxig viskosmatta.

För att slippa fläckar bör man istället impregnera mattan och skydda den mot fläckar innan de uppstår.

Läs mer
Stäng

Storlek

Material

Färg

Form

Vävteknik

@classiccollection.se

Låt oss inspireras av ditt hem, tagga dina bilder @classiccollection.se

 

Läs mer
Stäng

Produkten har blivit tillagd i varukorgen