DJURFORMADE MATTOR

Yogic Asana - Traditionella tuftade djurmattor från indien

Våra djurformade mattor är inspirerade av djurhudar och har sitt ursprung i forntida Indien där man praktiserade Yoga på hjort/tigerskinn under 1800-talet. Djurhudarna representerade viktiga budskap i Buddhismen, en hjort som är svår att kontrollera liknar våra sinnen när vi mediterar och symboliserar behärskning, en tiger symboliserade energi, kraft och framgång. Man vet inte helt säkert när övergången från äkta djurhudar till djurformade ullmattor ägde rum, men med säkerhet existerade de två traditionerna samtidigt. Idag har ullmattorna helt ersatt djurhudarna.

Classic Collections kollektion innehåller både traditionella djurmattor som tiger, leopard, rådjur samt zebra, samt våra egna kollektioner innehållande lamm, isbjörn, panda, elefant m.m. Har du någon gång besökt norra Indien eller Nepal har du säkert sett dessa mattor säljas som souvenirer i butiker samt på marknader.

Ullmattor formade som zebra, tiger eller elefant

Vår kollektion av djurformade mattor passar perfekt i barnens rum, i hallen eller framför öppna spisen. Våra djurmattor är handgjorda och görs i storleken 60x90 cm och finns i flera färger och typer av djur. Vi har även zebra-mönstrade mattor och kuddar med djurmotiv som du kan matcha med.

DJURFORMADE MATTOR
Läs mer
Stäng

@classiccollection.se

Låt oss inspireras av ditt hem, tagga dina bilder @classiccollection.se

 

Läs mer
Stäng

Produkten har blivit tillagd i varukorgen