CLASSIC COLLECTION MAGAZINE

Inredningstrender, guider & inspiration 

 

Välj matta till kök och matrum

Utgå från hur din vardag ser ut i val av matta till köket. Har du småbarn, är det ett kök som används dagligen eller är det ett matrum som endast används vid speciella tillfällen. En matta som står sig bra mot spill är en matta av ull. Speciellt en handvävd, vändbar ullmatta som givetvis har en längre livslängd och passar perfekt för barnfamiljen. Ullmattor är också generellt sett enkla att rengöra från spill och smuts då den har en naturligt fet och smutsavvisande fiber. 

Till matrummet som inte används dagligen väljer vi gärna en lyxigare matta i en ull/bambusilke blandning eller en matta med kort lugg, antingen en vävd eller en knuten mattaDet är dock en känsligare typ av matta som vi får vårda med omsorg. Man får också räkna med tryckmärken från stolsben. Tryckmärken på ull kan man oftast borsta upp medan tryckmärken på viskos förblir permanenta. Läs gärna mer om olika materials egenskaper och för-/och nackdelar. Våra skötselråd finner du här.

 

Välj storlek och stil på köksmattan

Om rummet tillåter så är en väl tilltagen matta under matbordet både snyggt och praktiskt, praktiskt på så vis att stolarna står bra på mattan även då de är utdragna. Till ett runt matbord gör sig både en rund och rektangulär matta bra, där får smaken och eventuellt planlösningen påverka valet av form på mattan. Till ett rektangulärt matbord är en rektangulär matta det självklara valet. Även här så ger en större matta som får rama in både bord och stolar en harmoni till rummet. Kolla gärna i vår mattguide för vägledning kring storlek på matta.

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen