CLASSIC COLLECTION MAGAZINE

Inredningstrender, guider & inspiration 

 

INREDNINGSNYHETER VÅREN 2022

Skandinavisk minimalism möter naturens fyra element

 

 

Skandinavisk minimalism möter naturens fyra element

För vårens kollektion har Classic Collection hämtat inspiration från naturens fyra element: jord, luft, eld och vatten för att skapa spännande, taktila strukturer i naturligt mjuka och råa material för våra mattor och textilier. Den vilda naturens skönhet får i mötet med den svala och sofistikerade skandinaviska stilen en varmare och mer ombonad känsla. Något vi önskar alltmer av när vi tillbringar mer tid hemma.

Vårens kollektion speglar mer än någonsin den tid vi lever i när vi önskar närhet till naturen, att leva mer hållbart och få en mer ombonad känsla i våra hem där vi tillbringar värdefull tid. För oss blev därför naturens grundelement, jord, luft, eld och vatten den viktigaste inspirationen som fick ge uttryck i årets designs. I kollektionen får naturliga material och färger står i kontrast med organiska mönster och strukturer.

 

 

FOKUS PÅ HÅLLBARHET


Med fokus på hållbarhet har Classic Collection för årets kollektion fokuserat på mattor och textilier i naturliga, certifierade och hållbara material såsom jute och RWS certifierad ull.  Mattorna vävs eller knyts i småskaliga fabriker som är kontrollerade utifrån etiskt ansvar och regelverk. Produkterna har dessutom certifieringarna Care & Fair, REACH och OEKO-TEX som borgar bra miljöval och etiska arbetsvillkor.

Se vårens alla nyheter!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen