CLASSIC COLLECTION MAGAZINE

Inredningstrender, guider & inspiration 

 

INREDNINGSTRENDER 2022/23

Vi har listat tre stora inredningstrender för året 2022-23.

Lekfullt med pastell , inbjudande brända toner och naturnära harmoni. Inspireras och läs mer om inredningstrenderna nedan.

INREDNINGSTREND - PASTELL PASSION

Färgglada pasteller som lila, rosa och mintgrönt. Klassiska mönster så som randigt, rutigt och prickigt fast i en ny lekfull skepnad.
Formen av bågen eller valvet ser vi representerad på flera sätt. Som matta, kudde och dörrmatta.
Kalla metaller, färgat glas och ljusa träslag.

 

INREDNINGSTREND - BRÄNDA TONER OCH ROST

Brända och omfamnande toner. Taktila texturer och texturer med inspiration hämtad från naturen, en stickad pläd med ett mönster insprerarat av fiskfjäll.
Textil, inte bara i form av matta och kuddar utan nu får textilen även ta plats på våra väggar. Vägghängda textila hantverk och konstverk ser vi allt mer av, här i form av en väggbonad. Väggbonaden producerad av spillmaterial från den ordinarie produktionen, ett sätt att värna miljön och minska spillet.
Hantuftade och handvävda mattor i jordiga färger. Vi ser också att ullen får ha sin naturligt vita färg och behålls därför obehandlad. 

INREDNINGSTREND - NATURLIG HARMONI

Har inte vi alla en dröm om att leva nära naturen, att lära känna och förstå naturen? Genom arkitekturen släpper vi in naturen i våra hem och minskar distansen mellan inne och ute. För naturen är lika mycket en plats för återhämtning som för inspiration. Vi ser hur naturen inspirerar i inredningen. Det är i materialets råa enkelhet som vi ser skönheten. Det är en genuin och ärlig trend.
Mattor handvävda i jute, ett av naturens mest slitstarka material. Enkla material som bomull och ull. Naturligt vita och sand-beigea toner.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen