CLASSIC COLLECTION MAGAZINE

Inredningstrender, guider & inspiration 

 

UTSTÄLLNING "TAKTIL POESI"

 

 

   

 

Classic Collection öppnar upp sitt nya showroom med en kännbar inrednings-upplevelse för dina sinnen när årets matt-kollektion lanseras. Genom inredningsstylisten Linnea Salméns tolkning av temat ”Taktil Poesi” presenteras nyheterna i form av en utställning där varje matta bjuder på både en visuell och kännbar upplevelse.

 

 

Classic Collections grundades 1996 och drivs idag av Pierre Flodén och Katarina Dahlgren som designar och tillverkar handgjorda mattor i modern skandinavisk stil. De har efter de senaste årens framgångar drömt om att få presentera sitt hantverk på ett nytt spännande sätt och har med sitt nya showroom i LUX-fabrikens gamla lokaler på Lilla Essingen valt att satsa på en ny och oväntad upplevelse för sina kunder att se och handla mattor på.

 

"Det är fantastiskt kul för oss som jobbat i branschen i många år att kunna bjuda på en butiksupplevelse utöver det vanliga. Genom vår utställning kommer mattornas taktila känsla fram och bjuder in till att kännas och se på med nya ögon, händer och fötter, vilket vi hoppas ska inspirera människor i deras nästa mattköp, säger Pierre Flodén delägare och grundare av Classic Collection".

 

Temat för årets kollektion är ”Taktil poesi” som tolkats av inredningsstylisten Linnea Salmén. Resultatet blev en kännbar interaktiv och vacker utställning där besökarna inte bara kan se utan även känna och känna in mattornas historia, hantverk, kvalitet och design. "Jag ville skapa en grundad och avslappnad atmosfär där besökaren kommer nära de olika materialen som omfamnar och ger ett lugn när man slår sig ner. En drömsk känsla som samtidigt går hand i hand med naturen", säger Linnea Salmén inredningsstylist.

 

Utställningen slår upp dörrarna för allmänheten den 14 mars och pågår fram till sommaren. Adress: Patentgatan 12, Lilla Essingen, Stockholm. 

Öppettider:

Tis - Tor

13:00 - 17:00

The product has been added to your cart