Handmade Cushions

HANDMADE CUSHIONS

Cushions and covers, each one unique, hand woven and finished with care. Classic Collection offers complete decorative cushions and cotton cushion covers, each one unique, the pillows are handmade with care. We design luxurious velvet cushions, printed zebra patterned cushions, leopard patterns cotton cushion covers and lined pillowcases. Cushions are the interior details that change an entire room, and fit perfectly in the sofa or on the bed. All our pillows are OEKO-TEX certified. We also have a large selection of round rugs in different colors that will be a perfect match with our decorative pillows!

Read more
Close

Size

Material

Color

Shape

@classiccollection.se

La oss inspirere av hjemmet ditt, tagg bildene dine @classiccollection.se

Hot items in the sub categories

Prydnadskuddar och fodral

Förnya hela rummet med enkla medel. Nya kuddar kan förvandla ditt rum och ge det en helt ny känsla. Blanda mellan våra olika färger och mönster och byt kuddfodral efter säsong. Precis som våra andra produkter är våra kuddfodral handgjorda med omsorg. Med  nya kuddfodral kan du förändra hela ditt rum till en mindre peng. Välj kuddar i olika material och storlekar för att skapa den perfekta harmonin i ditt hem.

En mjuk renovering

Sugen på en förändring? Vi är många som i kölvattnet av pandemin går i renoveringstankar. Två branscher som klarat sig relativt väl under pandemin är just bygg- och inredningsbranschen. Plötsligt har vi fått tid att både hinna se, och hinna trötta, på många av våra saker i hemmet. 

Under tiden då många arbetat hemma har möjligheten att påbörja projekt uppstått. Man får lite mer tid över och man befinner sig i hemmamiljön i mycket större utsträckning. Kanske har man även hunnit scrolla Pinterest mer än vanligt. Detta har gjort att idéerna flödat och lusten att handla och förnya ökat.

Ett enkelt knep för att snabbt förvandla hemmet är att byta ut dina kuddar i soffor och på sängen. Det är dessutom bra mycket billigare än att byta ut hela köket. Vi har mängder av olika kuddar i vacker handgjord design att välja mellan. Alla våra kuddar och fodral är OEKO-TEX certifierade. 

Vad ska man tänka på när man väljer ut nya kuddar?

Precis som med all annan inredning tycker vi att man göra noggranna och medvetna val i den utsträckning man kan. För planeten och människans skull arbetar vi etiskt hållbart. När du ska handla från oss kan du känna dig säker på att vi gjort allt vi kan för att minimera slitage på miljön.

Kuddens storlek, färg, form och stil utgör en väldigt viktig del av helheten i rummet. Kuddar som är vändbara är väldigt användbara då de enkelt och snabbt kan förändra känslan i rummet genom att vända på kuddarna. Många väljer att ha dubbla uppsättningar kuddar - en uppsättning för sommaren och en för vintern. På så vis kan du inreda säsongsbetonat och det är en enklare förvandling än att t.ex byta gardinerna. 

Våra kuddar finns i två olika storlekar - 50 cm x 50 cm eller 60 cm x 40 cm. Vi erbjuder kuddar med fyllning, eller separata innekuddar. Priserna för våra prydnadskuddar varierar från 395 kr till 1250 kr. Våra vackra mönstrade kuddfodral börjar på 395 kr. De är gjorda av mjukaste  bomull och mönstret är handtryckt. I det högre spannet finner du till exempel våra handknutna prydnadskuddar av finaste nyzeeländsk ull. 

Då våra produkter är handgjorda kan avvikelser förekomma mellan mönster, färg och storlek. Detta gör våra produkter levande och unika. 

Många av våra prydnadskuddar är Care & Fair certifierade vilket betyder att delar av priset säkerställer att hantverkarna har skäliga arbetsvillkor. Vi skänker också pengar till mattvävardistrikten vilket ger barnen i de här distrikten tillgång till skolgång och sjukvård. Inredningsdetaljer från Classic Collection skapar arbete och bidrar till att  hantverkstraditioner kan leva vidare. 

Classic Collections olika kuddar

På Classic Collection kan du handla ljuvliga sammetskuddar som är omsorgsfullt handgjorda i Indien. Var och en av dessa tidlösa kuddar andas lyx och elegans. Några av våra kuddar i sammet är mönstrade på ena sidan och släta på andra sidan vilket gör att du enkelt kan förändra känslan i ditt rum från dag till dag. 

Med våra enfärgade kuddar har du möjligheten att på ett stilrent sätt modernisera ditt hem. En enfärgad kudde fungerar lika bra i soffan som på sängen. Matcha gärna en enfärgad kudde med en mönstrad kudde, eller varför inte med några av våra färgstarka plädar och överkast. En enkel enfärgad kudde behöver inte vara tråkig utan kan snarare utstråla elegans i sin enkelhet. 

Om du å andra sidan gillar raffiga mönster har vi på Classic Collection en rad olika produkter att välja bland. Vi har leopardmönster och zebramönster, kuddar med monogram och kuddar med brodyr. Vi har ett stort urval av mönstrade kuddar att välja mellan. Du kan med fördel matcha någon av våra mönstrade kuddar med enfärgade plädar eller överkast. För en perfekt harmoni i rummet föreslår vi att du även kompletterar med en matta i en vacker design. Här kommer du åt vårt fulla sortiment av mattor

Om du inte riktigt kan bärga dig erbjuder vi även färdiga och fluffiga kuddar direkt hem till dig, redo att placeras ut. På Classic Collection kan du beställa kuddar med fyllning. För dig som är otålig, eller för dig som gillar att göra det enkelt. Vi har mönstrade kuddar, kuddar med tofsar och fluffiga kuddar med fyllning. Vi erbjuder också innerkuddar i olika storlekar som säljes separat. Vi har innerkuddar med måtten 50cm x 50cm eller 40cm x 60cm. Här kan du få en överblick över alla våra kuddfodral.

Välj en rättvis kudde 

På Classic Collection erbjuder vi handgjorda produkter av gediget hantverk. Vi erbjuder priser som säkerställer att hantverkarna har en rättvis anställning. Alla våra kuddar är gjorda av 100% bomull och är OEKO-TEX certifierade. Certifieringen är en garanti för att våra produkter är fria från giftiga ämnen. Dessutom minimerar produkter med denna certifiering vår påverkan på miljön. Vår ambition är att ge dig det allra bästa inom inredning och trender, utan att tumma på arbetsvillkoren för de anställda som vi arbetar med. 

Alla våra produkter har ett unikt utseende och en alldeles egen berättelse. När du håller våra kuddar, plädar och mattor i dina händer vill vi att du ska känna hantverket. Vi hämtar inspiration från olika delar av världen, från Skandinavien till Mellanöstern, och har på så vis utvecklat en säregen kollektion, full av historia och passion. 

Du kan bläddra mellan alla våra etiskt hållbara produkter och hitta detaljerna som utgör helheten i ditt hem. Hos oss finns någonting för alla och vi fyller ständigt på med nyheter. Oavsett om du vill inreda minimalistiskt eller färgsprakande, nordiskt eller marockanskt, mönstrat eller enfärgat - vi har produkter som passar. Vi är övertygade om att du hittar det du söker hos oss på Classic Collection. 

 

Read more
Close

The product has been added to your cart