Upptäck Scandinavian Collection

Scandinavian Collection har tagits fram med färger och nyanser inspirerat från Skandinavien. De klassiska mönstren och formerna har tagit ett tydligt avstamp där det stilrena och avskalade är centralt.
Kvalitet och form har utformats för hur vardagen ser ut och med det sociala livet som fokuspunkt.

 

Anpassad till sociala ytor 

Köket har under senare år tagit en alltmer social plats i hemmet. Här har varit viktigt att använda material och färger som passar väl in i flera hem och samtidigt håller för dessa mer utsatta ytor. Mattorna Merino, Carved, Cliff och Levels är med sin kortklippa ull bra lämpade till just köket och andra rum där mattan tar en central roll och även håller över tid. 

Nya ullblandningar 

Till kollektionen har vi tagit fram våra egna ullblandningar med fokus på kvalitet och extra fint ytskick. Blandningarna består av tre färger där en är mer dominerande, och är den färg som lyser igenom. Alla produkterna är handgjorda av ull som är slitstarkt och enklare att rengöra än många andra material. Detta gör att den passar till de flesta rum både i design och hållbarhet.

 

 

 

 

 

 

 

Designat för hemmet

I kollektionen har vi inte tittat på vad som trendar just nu utan snarare vad som fungerar på lång sikt. Produkterna ska hålla över tid och är därför satt i en tidlös anda och uttryck. Plädar och kuddar har designats i mönster som återfinns mattorna och mattorna är gjorda i ull som är våra absolut mest hållbara produkter. Så att kollektionen kan gå igen från generation till generation.

 

 

 

Carved Ivory är tuftad för hand sedan klippt för att skapa tredimensionellt mönster.

Matta Bricks Beige är handvävd i ull och finns i flera storlekar.

 

 

 

”Kollektionen ska kännas modern och samtidigt tidlös, frågan om vad som är aktuellt idag och om 20 år, är båda lika relevanta” 

- Cecilia Dahlgren, designer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Med nya kollektionen ville vi att färgerna skulle få ta plats. På samma sätt står naturmaterialen och den skandinaviska känslan i centrum” 

- Katarina Dahlgren, designer

 

 

 

 

 

 

 

 

Signerat Classic Collection

När du köper en matta från Classic Collection vill vi att du ska veta vem som har gjort den och vart den kommer ifrån. Därför signeras alla våra mattor av våra leverantörer. Våra handgjorda mattor är unika hantverk som utvecklats från generation till generation där vi värnar om arbetsvillkor, säkerhet och rättvis lön för varje enskild individ bakom produkterna. Här ser du hela kollektionen nedan. 

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen