Matta classic collection Geometric tencel grey stormy weather Matta classic collection Geometric tencel grey stormy weather Matta classic collection Geometric tencel grey stormy weather Matta classic collection Geometric tencel grey stormy weather Matta classic collection Geometric tencel grey stormy weather

Geometric Tencel Grey/Stormy Weather

7 490 kr
Storlek
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Produktbeskrivning:

Matta Geometric TENCEL i färgen grey/stormy weather är limiterad och säljs exklusivt av Classic Collection. Mattan är handvävd i Tencel och har ett handklippt mönster som ger dimension till mattan. En matta i Tencel är mjuk och glansig, en dröm att sätta fötterna på. Dessutom ger den en lyxig känsla till rummet.

Material: 80% TENCEL, 20% bomull (Varp). 

TENCEL® är en lyocellfiber av botaniskt ursprung från Lenzing Fibers. Tencel® tillverkas av eukalyptusträd, tillverkningen är FSC-certifierad, vilket garanterar hållbart skogsbruk. Produktionen av Tencel är extremt miljövänlig tack vare det slutna loop-systemet. En annan ekologisk fördel med TENCEL® är att materialet kommer från snabbväxande skogsplantager. Den odlade skogsmarken är inte lämplig för jordbruk, vilket innebär att det inte konkurrerar med livsmedelsproduktion.

Certifikat: Care & Fair, FSC-certifierad.

Mattorna är certifierade med Care & Fair vilket garanterar att de produceras utan illegalt barnarbete, under humana arbetsförhållanden och till skäliga löner. Det innebär även att vi skänker pengar till familjerna i mattvävardistrikten. Pengarna går till barnen och möjliggör regelbunden skolgång, samt sjukvård.

Skötselråd: Tencel är känsligt mot väta. Vid kontakt kan fula fläckar uppstå. Dammsug regelbundet (utan borste), lämnas in för tvätt, kan ej vattentvättas. Mattunderlägg rekommenderas för att skydda matta samt golv. Mattunderlägget fungerar även som halkskydd.