Skötselråd Viskosmattor

Använd mattunderlägg för att minska slitaget av din matta. Mattunderlägget fungerar även som halkskydd.

 

Undvik att dra möbler fram och tillbaka över mattan. Använd möbeltassar/hjulskydd under soffben och bordsben.

 

Vrid och vänd mattan ibland, då slits den jämnt.

 

Dammsug mattan på båda sidor och under (på golvet) minst en gång i veckan. Använd aldrig borsten när du dammsuger, reglera ned styrkan, dammsug aldrig langett eller frans på en matta då den riskerar att skadas. Dammsug endast mattan medluggs.

 

Bli inte orolig om din matta luddar mycket. Dammsug mattan efter behov utan borste för att få bort överflödiga fibrer.

 

Vävtekniken som används gör att korta fibrer/trådar kan krypa upp medan mattan lägger sig. Dessa kan enkelt klippas av eller dras igenom till baksidan.

 

Viss färgvariation kan förekomma mattorna emellan då färgerna blandas för hand. Detta är helt normalt, vi gör dock vårt yttersta för att minimera färgskillnaderna.

 

Förvara aldrig din matta vikt eller vakumpackad.

 

Undvik direkt solljus, färgerna bleks lätt i stark sol.

 

Storleken på din matta kan variera med +-4% mot storleken som anges, detta är helt normalt då mattan tillverkas för hand.

 

Våra mattor tillverkas för hand en och en. De vävs helt utan maskinell utrustning, på traditionellt vis. Varje matta har ett helt unikt utseende och är inte den andra lik. Mattorna är inte perfekta som en platt och livlös maskinvävd matta skulle vara men de är vackra, unika och har en naturlig charm. De är ett fantastiskt hantverk, precis så som vi vill ha dem.

Classic Collections mattor tillverkas för hand, en och en, på vävstolar som enbart drivs av traditionellt hantverk. Ingen mekanisk hjälp finns att tillgå under vävningsprocessen. Genom att vi valt att producera våra mattor för hand i Indien, har Classic Collection också gjort ett medvetet val att omfamna den naturliga variation som följer denna process. 

Maskinvävda mattor är mer benägna att uppleveas som perfekta. Perfektion är inget Classic Collection eftersträvar. Vi älskar det unika, ingen matta är den andra lik och vissa små avvikelser i mönster, färg och storlek kan förekomma. Dessa avvikelser är det som gör Classic Collections produkter så personliga och unika.

Varje producerad Classic Collection matta skapar arbete och bidrar till att gamla hantverkstraditioner lever vidare. Mattorna är certifierade med Care & Fair.