Classic Collection

Scandinavia Design Since 1996

Classic Collection

ETT STOCKHOLMSBASERAT INREDNINGSMÄRKE SOM DESIGNAR OCH PRODUCERAR MATTOR SAMT ANDRA HANDGJORDA INREDNINGSDETALJER I INDIEN.

VI SOM STÅR BAKOM CLASSIC COLLECTION HETER PIERRE FLODÉN OCH KATARINA DAHLGREN. PIERRE HAR ARBETAT MED PRODUKTION OCH INKÖP AV MATTOR I 25 ÅR OCH KATARINA MED INREDNING, SOM DESIGNER, INKÖPARE OCH KOMMUNIKATÖR, I 10 ÅR. INSPIRERADE AV RESOR OCH MÖTEN FORMGEs MATTORNA SOM SEDAN TILLVERKAS AV VÄVARE I INDIEN, VARS KUNSKAP GÅTT I ARV GENOM GENERATIONER.

 

CLASSIC COLLECTION STÅR FÖR TIDLÖS DESIGN.
BASEN ÄR DE HANDVÄVDA MATTORNA AV FINASTE ULL. TILL DET ADDERAR VI KUDDAR OCH PLÄDAR I TIDLÖS DESIGN. CLASSIC COLLECTION GRUNDADES 1996 OCH IMPORTERADE DÅ KLASSISKA HANDKNUTNA OCH HANDVÄVDA MATTOR FRÅN IRAN, PAKISTAN, KINA, NEPAL OCH INDIEN. 

 

VÅRA MATTOR ÄR CERTIFIERADE MED CARE & FAIR VILKET GARANTERAR ATT DE PRODUCERAS UTAN ILLEGALT BARNARBETE, UNDER HUMANA ARBETSFÖRHÅLLANDEN OCH TILL SKÄLIGA LÖNER. DET INNEBÄR ÄVEN ATT VI SKÄNKER PENGAR TILL FAMILJERNA I MATTDISTRIKTEN. DESSA PENGAR GÅR FRÄMST TILL BARNEN OCH MÖJLIGGÖR REGELBUNDEN SKOLGÅNG SAMT GRUNDLÄGGANDE SJUKVÅRD.

 

PIERRE FLODÉN & KATARINA DAHLGREN